Pitanje:
Kako svemirske letjelice s posadom postižu hermetičku vezu tijekom pristajanja?
s-m-e
2013-08-01 02:59:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još drugim pitanjem podsjetilo me kako je teško iz više dijelova izraditi hermetičnu opremu poput vakuumskih komora. Pristanište ili pristajanje svemirskih brodova / modula svemirskih stanica prilično je sličan zadatak, samo s obrnutim gradijentom tlaka. Zanima me kako brtve funkcioniraju.

Kada vijčate dva dijela vakuumske komore, možete odabrati između nekoliko materijala u smislu brtvila ovisno o ciljanoj kvaliteti vakuuma. Za ultra visoki vakuum bakar je prilično čest. Ali bakreni prstenovi mogu se koristiti samo jednom ( bakrena brtva nasuprot prirubnice noža ), pa ih je potrebno zamijeniti svaki put kada otvorite određenu prirubnicu. Za visoki / srednji vakuum možete raditi s Vitonom / jeftinom gumom. Viton i guma mogu se koristiti više puta, ali čak i to ima ograničenja.

Space Shuttle - APAS-95 Ovo je APAS-95 priključni mehanizam, postavljen na svemirski brod. Jasno se vide dva smeđa prstena.

ISS/Kibo - Passive CBM Ovo je pasivno sučelje Mehanizma uobičajenog vezanja kakvog je pronašao Kibo na ISS-u. U osnovi postoje tri prstena, izrađena od nekog smeđeg materijala.

Postoji nekoliko zanimljivih aspekata tih prstenova u svemiru koji me čine znatiželjnima. Očito se mogu prilično često ponovno koristiti . Sjetite se kako su se često, na primjer, moduli na svemirskoj stanici MIR preuređivali i zbog toga ponovno pristajali i pristajali. Osim toga, ova materija ostaje u svemiru (i usisava se) jako dugo, dok se čini da se ne razgrađuje značajno (ispuštanjem plinova itd.).

Koji se materijali koriste i koriste u ovom kontekstu? Koja su njihova ograničenja ? Koliko ciklusa pristajanja / odspajanja mogu podnijeti? Koliko su te brtve nepropusne u smislu broja (npr. Gubitak zraka u kg dnevno)?

Razmotrimo i ruske sustave pristajanja. Koliko je sada bilo priključaka Progress, ATV i Soyuz? Vjerojatno najveća upotreba je ona na kraju Zarye, gdje pristaje ATV.
@geoffc Hmm, Soyuz, ATV i Progress sa sobom donose vlastite brtve - koji su aktivni dio sustava za pristajanje. Pristanište na stražnjem dijelu Zarye je pasivni dio bez vlastitog brtvljenja.
To je zapravo prilično elegantan pristup. Dio koji se istroši dio je koji ponesete i odbacite svaki let. Pametan.
Jedan odgovor:
#1
+23
Deer Hunter
2013-08-17 20:28:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Materijal koji se koristi za brtvljenje je silikonska guma.

Primjeri materijala koji se razmatraju za NDS iLIDS su:

  • Parker S0383-70 (kao dio Gask-O- Proizvod brtve)
  • Esterline ELA-SA-401

Silikonska guma jedina je klasa svemirskih elastomernih brtvenih materijala koji ispunjavaju očekivane temperature domet. NASA Glenn testirala je tri silikonska elastomera za takve primjene brtvila: dva koja je osigurao Parker (S0899-50 i S0383-70) i ​​jedan tvrtke Esterline (ELA-SA-401). Ispitivani su učinci atomskog kisika (AO), UV zračenja i zračenja čestica elektrona te vakuuma na svojstva ova tri elastomera. Kritična svojstva brtve poput propuštanja, prianjanja i kompresije mjerena su prije i nakon simulirane izloženosti prostoru. Utvrđeno je da je silikon S0899-50 neodgovarajući za nanošenje brtvi u produljenom prostoru zbog velike adhezije i netolerancije na UV, ali brtve S0383-70 i ELA-SA-401 bili dovoljni.

Izvor: Utjecaj svemirskog okoliša na silikonske brtvene materijale (PDF)

Metal za sučelje je aluminij. NDS IDD određuje MIL-DTL-5541 tip 1, klasa 3, kemijsko-konverzijski premaz (koji sadrži šestovalentni krom Cr (VI)) preko metala.

iLIDS je specificiran da izdrži 70 ciklusa pristajanja / odvajanja u pasivnom način rada (20 na zemlji i 50 u svemiru) i 24 ciklusa u aktivnom načinu (na svemirskoj letjelici) (20 na zemlji, 4 u svemiru).

Ograničenje curenja određeno je kako slijedi:

  • iLIDS-to-iLIDS: maksimalno 0,0011 kg curenja suhog zraka / dan pri tlaku u predvorju od 101 kPa i vanjskom vakuumskom tlaku kada se pari.
  • iLIDS-u-vozilo: maksimalno 0,0004 kg curenja suhog zraka / dan pri tlaku u predsoblju od 101 kPa i vanjskom tlaku vakuuma pri parovanju.

Stopu istjecanja određuju dva aktivna čimbenika:

  • Atomski kisik u LEO
  • Ultraljubičasto zračenje Sunca

Izvor: Specifikacija tehničkih zahtjeva za međunarodni priključni sustav s malim utjecajem (iLIDS) (PDF)

Hvala na odgovoru, ovo je prilično zanimljivo. LIDS je u osnovi budući sustav. Što je sa stvarima koje su trenutno u svemiru (ili su bile u ne tako davnoj prošlosti)?
Gume od fluor-siloksana s ispunima od kadmijevog oksida (CdO).
spektakularni odgovor!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...