Pitanje:
Gdje i kada se održao tradicionalni "val preko jarka"?
DanaBear
2018-09-09 04:30:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čuo sam da su prije lansiranja američki astronauti imali posljednju priliku vidjeti svoju obitelj mašući preko jarka (koji očito zapravo nije bio jarak?). Zanima me gdje se i kada (dan prije, dan lansiranja) to dogodilo?

Jedan odgovor:
Organic Marble
2018-09-09 05:27:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za Space Shuttle to se dogodilo na lansirnoj rampi, dan prije lansiranja.

Mark Kelly opisao ga je u svojoj knjizi o svojoj supruzi:

Kad je Dan završio, autobusi su čekali da odvezu članove naše obitelji nekoliko milja dalje do lansirne rampe, gdje su moja posada i | pojavio bi im se u susret. To je još jedna NASA-ina tradicija - oproštaj od šire obitelji.

Svi su stali iza linije konopa, okrenuti prema lansirnoj rampi. Na mojim ranijim letovima stajali smo s jarkom koji je odvajao posadu od gostiju, pa se ritual počeo nazivati ​​"val preko jarka". Ovaj put, nas šestero smo se vozili u kabrioletima, izašli i stali zajedno s druge strane užeta. Budući da smo još uvijek bili u karanteni, nikome se nismo mogli previše približiti. Uvijek se osjećam poput cirkuske životinje dok svi fotografiraju na valu preko jarka.

Budući da su supruge posada imale fizikalne snimke i smatrale se zdravima, smjele su nam se pridružiti na fotografijama. Gabby je bila na tim fotografijama tijekom mojih prošlih misija, ali budući da joj još uvijek nije bilo do toga da bude javno viđena, nije bila tamo za ovu. Tako smo bili samo ja, mojih pet članova posade i njihovih pet supruga. Svi smo bili poredani i svi su kliktali.I | nasmiješio se kroz to, ali razmišljao sam o tome kako je šesta supruga pripadala tim fotografijama.

Dva puta u povijesti programa shuttlea - posljednja lansiranja Challengera i Columbije - val preko jarka bio je posljednji voljeni astronauti vremena vidjeli su ih žive. Svi s obje strane užeta - astronauti, supruge, braća i sestre, rođaci, roditelji - bili su svjesni toga.

(stranica ili nešto ranije, navodi da je dan prije lansiranja)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...